Monkwise

columns verhalen fotografie

Ratten

| Geen reacties

Wij worden geregeerd door criminelen en idioten. Nog erger is, dat dit normaal gevonden wordt.

Neem onze premier, de man die Nederland fantastisch vindt en impliciet de boodschap meegeeft dat dit vooral aan zijn geweldige VVD te danken is. Rutte verkondigt en verdedigt de opvatting dat Nederlandse djihadisten die naar Syrië en Irak afreizen, beter daarginder kunnen sneuvelen dan terugkeren. Een premier mag zoiets nooit over landgenoten zeggen, maar bovenal is het een inhoudsloze uitspraak. Rutte gaat namelijk niet over leven en sterven in jihad gebieden. Hij ouwehoert maar wat omdat het lekker klinkt voor de komende Statenverkiezingen.
De premier verschuilt zich achter de stelling, dat het grootste deel van Nederland achter dit standpunt staat. Onbeschaamd populisme van de soort die Wilders hanteerde met zijn gezever over meer of minder Marokkanen. Rutte is geen premierschap waardig. Hij is een kruidenier met angst zijn klandizie te verspelen.

Neem minister Kamp: vanaf heden staat de veiligheid van de Groningse bevolking voorop, predikt de stijve neoliberaal met tegenzin. Tot op heden en onder zijn verantwoordelijkheid was dit namelijk nimmer het geval. Integendeel: het keiharde bewijs is geleverd dat het hem (en het kabinet) puur om de winst was te doen. Het ontwricht raken van talloze huizen en andere bouwwerken werd lang afgedaan als iets dat niets te maken had met de aardgaswinning. Pas nu het tegendeel onomstotelijk vaststaat en de Statenverkiezingen eraan komen, begint Kamp in te binden. Vóór het maken van zijn excuses aan de Groningers zal hij een hele liter jajem naar binnen gegoten hebben. Verschrikkelijk, om voor dat domme volk door het stof te moeten! Aan de echte mening van Kamp verandert natuurlijk niets. Na de verkiezingen gaat hij ons chanteren met lastenverzwaring wegens verminderde gasopbrengsten.

Neem de PvdA, deze keer in Gouda. De sociaal democraten, main stockholder van het allochtonen electoraat, laten zich hier vertegenwoordigen door Khalid Tatou, aanhanger van de prediker Tarik Ibn Ali, naar zijn zeggen een man van humor en leuke persoonlijke verhalen. Tatou heeft de gemeenteraad gevraagd om een miljoenenkrediet voor de bouw van een Islamitisch Centrum inclusief Moskee. Ook moslims hebben recht op een plaats om te bidden, aldus de PvdA man die nog nooit heeft gehoord van scheiding van kerk en staat. Heer Tarik staat al klaar om uit te leggen dat de IS met een eigen versie van de Sharia4Holland zo gek nog niet is.
Uit bovenstaande kunnen we opmaken hoezeer de PvdA zich heeft uitgeleverd aan een electoraat met meningen uit de steentijd. De Partij heeft niets geleerd van het multiculti drama dat met haar instemming en financiering vanaf de jaren 80 ontstond. Machtsbehoud is veel belangrijker.

Neem het duo Opstelten en Teeven. Na afsluiting van de lopende kabinetsperiode, kunnen ze samen worden opgezet in Naturalis, tussen de skeletten van uitgestorven dinosauriërs. Na jarenlang ontkennen, verdraaien en vergeten werd door een wakkere journalist alsnog bewezen dat Teeven in 2000 als officier van justitie een deal sloot met crimineel Cees Helman, waarbij 4,7 miljoen gulden was gemoeid. Bij deze koehandel pikte Justitie een graantje van 7,5 ton mee. Dit gedrag sluit naadloos aan op de handel in gedetineerden die vandaag onder Teeven gaande is. Inmiddels zitten al 500 Belgen in Hollandse cellen en straks komen er 240 Noren bij. Dit gebeurt uiteraard tegen een vergoeding. Tegelijk lopen in ons land tussen de 10.000 en 14.000 criminelen rond die tot celstraf zijn veroordeeld.

Opstelten had destijds niets te maken met de deal van Teeven, maar deed er naderhand als minister wel alles aan om de kwestie te marginaliseren en weg te moffelen. Bewijsstukken zouden definitief zijn zoekgeraakt en ach, wat deed het er allemaal nog toe. Nu alsnog bewijs is geleverd, gaat de minister nog eens naar de bonnetjes zoeken. Onverminderd handhaaft hij zijn standpunt, de Kamer niet verkeerd (of helemaal niet) te hebben geïnformeerd. Onzin: ongeacht de intentie was de verstrekte informatie onjuist en werd bovendien voorgesteld als correct en dus niet als ongewis of gebrekkig. De kwestie is niet (eens) of de minister liegt, hij kletst gewoon uit zijn nekharen en komt er nog mee weg ook.

Je kunt onbeperkt doorgaan met het opsommen van het slag lieden door wie wij worden bestuurd. Het staat zelfs gewoon in de krant en verschijnt op tv en internet. Toch is het verzet gering. Wat kunnen we doen?
Het beste is, om ons leven opnieuw in te richten: minder lang werken en genoegen nemen met een materieel sober leven, eigen netwerken inrichten en de sociale cohesie bevorderen. Weg met de neoliberale cultuur van opjagen en uitwonen, competitie en afrekenen! Haal de bezem door het fenomeen management. Draai de privatisering terug van nutsbedrijven als het OV, de Zorg en de Corporaties voor huurwoningen. Laat scholen doen wat zij moeten doen: lesgeven.
Of dit allemaal op afzienbare termijn gaat gebeuren, acht ik twijfelachtig. Bijna niemand wil de winkelstraat met kleding made in China, Oezbekistan of Bangla Desh verruilen voor een achterstraatje met graffiti. Bedenk echter: ratten zijn overal.

Monk
6 maart 2015
(foto: Monk/Artbitch6)

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.